Het kan gebeuren dat jij je ARCHOS Diamond Omega wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend indien dit gebeurt, omdat de ARCHOS Diamond Omega onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het ARCHOS Diamond Omega-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je ARCHOS Diamond Omega niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanARCHOS-Diamond-Omega

Wat te doen als je ARCHOS Diamond Omega-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je ARCHOS Diamond Omega te herstellen.

Controleer of je ARCHOS Diamond Omega volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je ARCHOS Diamond Omega goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je ARCHOS Diamond Omega geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van ARCHOS Diamond Omega uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je ARCHOS Diamond Omega om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het ARCHOS Diamond Omega-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het ARCHOS Diamond Omega-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je ARCHOS Diamond Omega nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van ARCHOS Diamond Omega licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de ARCHOS Diamond Omega gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het ARCHOS Diamond Omega-scherm

Ingeval je in de voorgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het ARCHOS Diamond Omega-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het ARCHOS Diamond Omega-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ARCHOS Diamond Omega- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je ARCHOS Diamond Omega water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de ARCHOS Diamond Omega in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je ARCHOS Diamond Omega ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de ARCHOS Diamond Omega gevallen?

Als je ARCHOS Diamond Omega laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je ARCHOS Diamond Omega de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ARCHOS Diamond Omega alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.