Het kan gebeuren dat jij je ARCHOS Diamond Gamma wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst vervelend als dit gebeurt, omdat de ARCHOS Diamond Gamma onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het ARCHOS Diamond Gamma-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je ARCHOS Diamond Gamma niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanARCHOS-Diamond-Gamma

Wat te doen als je ARCHOS Diamond Gamma-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je ARCHOS Diamond Gamma te repareren.

Controleer of je ARCHOS Diamond Gamma volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je ARCHOS Diamond Gamma goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je ARCHOS Diamond Gamma geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van ARCHOS Diamond Gamma uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je ARCHOS Diamond Gamma om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het ARCHOS Diamond Gamma-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het ARCHOS Diamond Gamma-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je ARCHOS Diamond Gamma nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van ARCHOS Diamond Gamma licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de ARCHOS Diamond Gamma gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het ARCHOS Diamond Gamma-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het ARCHOS Diamond Gamma-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het ARCHOS Diamond Gamma-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ARCHOS Diamond Gamma- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je ARCHOS Diamond Gamma water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de ARCHOS Diamond Gamma in het water is gevallen of als je onlangs in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je ARCHOS Diamond Gamma wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de ARCHOS Diamond Gamma gevallen?

Als je ARCHOS Diamond Gamma kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je ARCHOS Diamond Gamma de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ARCHOS Diamond Gamma alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.