Het kan gebeuren dat jij je ARCHOS Diamond 2 Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de ARCHOS Diamond 2 Plus onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het ARCHOS Diamond 2 Plus-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je ARCHOS Diamond 2 Plus niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanarchos-diamond-2-plus

Wat te doen als je ARCHOS Diamond 2 Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je ARCHOS Diamond 2 Plus te herstellen.

Controleer of je ARCHOS Diamond 2 Plus volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je ARCHOS Diamond 2 Plus goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je ARCHOS Diamond 2 Plus geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van ARCHOS Diamond 2 Plus uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je ARCHOS Diamond 2 Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het ARCHOS Diamond 2 Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het ARCHOS Diamond 2 Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je ARCHOS Diamond 2 Plus weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van ARCHOS Diamond 2 Plus licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de ARCHOS Diamond 2 Plus gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het ARCHOS Diamond 2 Plus-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het ARCHOS Diamond 2 Plus-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het ARCHOS Diamond 2 Plus-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ARCHOS Diamond 2 Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je ARCHOS Diamond 2 Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de ARCHOS Diamond 2 Plus in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je ARCHOS Diamond 2 Plus wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de ARCHOS Diamond 2 Plus gevallen?

Als je ARCHOS Diamond 2 Plus laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je ARCHOS Diamond 2 Plus de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ARCHOS Diamond 2 Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.