Het kan gebeuren dat jij je Archos 50 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend als dit gebeurt, omdat de Archos 50 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Archos 50-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Archos 50 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanarchos-50-cesium

Wat te doen als je Archos 50-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Archos 50 te repareren.

Controleer of je Archos 50 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Archos 50 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Archos 50 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Archos 50 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Archos 50 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Archos 50-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Archos 50-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Archos 50 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Archos 50 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Archos 50 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Archos 50-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Archos 50-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Archos 50-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Archos 50- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Archos 50 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Archos 50 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Archos 50 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Archos 50 gevallen?

Als je Archos 50 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Archos 50 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Archos 50 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.