Het kan gebeuren dat jij je Alcatel U5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel U5 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel U5-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Alcatel U5 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-u5

Wat te doen als je Alcatel U5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel U5 te repareren.

Controleer of je Alcatel U5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Alcatel U5 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Alcatel U5 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Alcatel U5 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Alcatel U5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel U5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Alcatel U5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel U5 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Alcatel U5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Alcatel U5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Alcatel U5-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Alcatel U5-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Alcatel U5-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel U5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Alcatel U5 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Alcatel U5 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Alcatel U5 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Alcatel U5 gevallen?

Als je Alcatel U5 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel U5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel U5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.