Het kan gebeuren dat jij je Alcatel Pop 4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de Alcatel Pop 4 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel Pop 4-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Alcatel Pop 4 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-pop-4

Wat te doen als je Alcatel Pop 4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Alcatel Pop 4 te herstellen.

Controleer of je Alcatel Pop 4 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Alcatel Pop 4 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel Pop 4 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Alcatel Pop 4 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Alcatel Pop 4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel Pop 4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Alcatel Pop 4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel Pop 4 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Alcatel Pop 4 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Alcatel Pop 4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Alcatel Pop 4-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Alcatel Pop 4-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Alcatel Pop 4-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel Pop 4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Alcatel Pop 4 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Alcatel Pop 4 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Alcatel Pop 4 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Alcatel Pop 4 gevallen?

Als je Alcatel Pop 4 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel Pop 4 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel Pop 4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.