Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Pop C9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Pop C9 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Pop C9-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Alcatel One Touch Pop C9 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-pop-c9

Wat te doen als je Alcatel One Touch Pop C9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Pop C9 te herstellen.

Controleer of je Alcatel One Touch Pop C9 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Alcatel One Touch Pop C9 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel One Touch Pop C9 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Pop C9 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Pop C9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Alcatel One Touch Pop C9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Alcatel One Touch Pop C9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Pop C9 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Pop C9 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Alcatel One Touch Pop C9 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Pop C9-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Alcatel One Touch Pop C9-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Alcatel One Touch Pop C9-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Pop C9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Alcatel One Touch Pop C9 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Alcatel One Touch Pop C9 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Alcatel One Touch Pop C9 een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Alcatel One Touch Pop C9 gevallen?

Als je Alcatel One Touch Pop C9 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Alcatel One Touch Pop C9 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Pop C9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.