Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Idol X wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Idol X ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Idol X-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Alcatel One Touch Idol X niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-idol-x

Wat te doen als je Alcatel One Touch Idol X-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Idol X te repareren.

Controleer of je Alcatel One Touch Idol X volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Alcatel One Touch Idol X goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Alcatel One Touch Idol X geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Idol X uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Idol X om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel One Touch Idol X-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Alcatel One Touch Idol X-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Idol X nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Idol X licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Alcatel One Touch Idol X gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Idol X-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Alcatel One Touch Idol X-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Alcatel One Touch Idol X-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Idol X- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Alcatel One Touch Idol X water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Alcatel One Touch Idol X in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Alcatel One Touch Idol X wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Alcatel One Touch Idol X gevallen?

Als je Alcatel One Touch Idol X laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel One Touch Idol X de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Idol X alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.