Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Idol Ultra wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant als dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Idol Ultra onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Idol Ultra-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Alcatel One Touch Idol Ultra niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-idol-ultra

Wat te doen als je Alcatel One Touch Idol Ultra-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Idol Ultra te herstellen.

Controleer of je Alcatel One Touch Idol Ultra volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Alcatel One Touch Idol Ultra goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Alcatel One Touch Idol Ultra geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Idol Ultra uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Alcatel One Touch Idol Ultra om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Alcatel One Touch Idol Ultra-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Alcatel One Touch Idol Ultra-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Idol Ultra nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Idol Ultra licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Alcatel One Touch Idol Ultra gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Idol Ultra-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Alcatel One Touch Idol Ultra-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Alcatel One Touch Idol Ultra-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Idol Ultra- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Alcatel One Touch Idol Ultra water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Alcatel One Touch Idol Ultra in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je Alcatel One Touch Idol Ultra ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Alcatel One Touch Idol Ultra gevallen?

Als je Alcatel One Touch Idol Ultra kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Alcatel One Touch Idol Ultra de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Idol Ultra alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.