Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Idol 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Idol 2 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Idol 2-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Alcatel One Touch Idol 2 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-idol-2

Wat te doen als je Alcatel One Touch Idol 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Idol 2 te herstellen.

Controleer of je Alcatel One Touch Idol 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Alcatel One Touch Idol 2 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel One Touch Idol 2 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Idol 2 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Alcatel One Touch Idol 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Alcatel One Touch Idol 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Alcatel One Touch Idol 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Idol 2 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Idol 2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Alcatel One Touch Idol 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Idol 2-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Alcatel One Touch Idol 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Alcatel One Touch Idol 2-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Idol 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Alcatel One Touch Idol 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Alcatel One Touch Idol 2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Alcatel One Touch Idol 2 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Alcatel One Touch Idol 2 gevallen?

Als je Alcatel One Touch Idol 2 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel One Touch Idol 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Idol 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.