Het kan gebeuren dat jij je Alcatel A5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel A5 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel A5-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Alcatel A5 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-a5

Wat te doen als je Alcatel A5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel A5 te herstellen.

Controleer of je Alcatel A5 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Alcatel A5 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel A5 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel A5 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Alcatel A5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel A5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Alcatel A5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel A5 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Alcatel A5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Alcatel A5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel A5-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Alcatel A5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Alcatel A5-scherm te verwisselen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel A5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Alcatel A5 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Alcatel A5 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Alcatel A5 lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Alcatel A5 gevallen?

Als je Alcatel A5 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel A5 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel A5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.