Het kan gebeuren dat jij je Alcatel A3 XL wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel A3 XL nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Alcatel A3 XL-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Alcatel A3 XL niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-a3-xl

Wat te doen als je Alcatel A3 XL-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel A3 XL te repareren.

Controleer of je Alcatel A3 XL volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Alcatel A3 XL goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel A3 XL geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel A3 XL uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Alcatel A3 XL om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel A3 XL-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Alcatel A3 XL-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel A3 XL nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Alcatel A3 XL licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Alcatel A3 XL gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel A3 XL-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Alcatel A3 XL-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Alcatel A3 XL-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel A3 XL- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Alcatel A3 XL water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Alcatel A3 XL in het water is gevallen of als je onlangs in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Alcatel A3 XL ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Alcatel A3 XL gevallen?

Als je Alcatel A3 XL kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Alcatel A3 XL de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel A3 XL alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.