Het kan gebeuren dat jij je Alcatel 3c wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend indien dit gebeurt, omdat de Alcatel 3c onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Alcatel 3c-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Alcatel 3c niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanAlcatel-3c

Wat te doen als je Alcatel 3c-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel 3c te herstellen.

Controleer of je Alcatel 3c volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Alcatel 3c goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel 3c geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel 3c uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Alcatel 3c om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Alcatel 3c-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Alcatel 3c-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel 3c nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Alcatel 3c licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Alcatel 3c gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Alcatel 3c-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Alcatel 3c-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Alcatel 3c-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel 3c- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Alcatel 3c water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Alcatel 3c in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Alcatel 3c lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Alcatel 3c gevallen?

Als je Alcatel 3c laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel 3c de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel 3c alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.