Het kan gebeuren dat jij je ALCATEL 1X wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam als dit gebeurt, omdat de ALCATEL 1X ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het ALCATEL 1X-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je ALCATEL 1X niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanALCATEL-1X

Wat te doen als je ALCATEL 1X-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je ALCATEL 1X te repareren.

Controleer of je ALCATEL 1X volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je ALCATEL 1X goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je ALCATEL 1X geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van ALCATEL 1X uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je ALCATEL 1X om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het ALCATEL 1X-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het ALCATEL 1X-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je ALCATEL 1X nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van ALCATEL 1X licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de ALCATEL 1X gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het ALCATEL 1X-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het ALCATEL 1X-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het ALCATEL 1X-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ALCATEL 1X- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je ALCATEL 1X water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de ALCATEL 1X in het water is gevallen of als je laatst in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je ALCATEL 1X lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de ALCATEL 1X gevallen?

Als je ALCATEL 1X onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je ALCATEL 1X de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ALCATEL 1X alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.