Het kan gebeuren dat jij je ALCATEL 1C wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend als dit gebeurt, omdat de ALCATEL 1C nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het ALCATEL 1C-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je ALCATEL 1C niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanALCATEL-1C

Wat te doen als je ALCATEL 1C-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je ALCATEL 1C te repareren.

Controleer of je ALCATEL 1C volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je ALCATEL 1C goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je ALCATEL 1C geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van ALCATEL 1C uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je ALCATEL 1C om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het ALCATEL 1C-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het ALCATEL 1C-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je ALCATEL 1C nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van ALCATEL 1C licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de ALCATEL 1C gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het ALCATEL 1C-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het ALCATEL 1C-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het ALCATEL 1C-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ALCATEL 1C- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je ALCATEL 1C water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de ALCATEL 1C in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je ALCATEL 1C een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de ALCATEL 1C gevallen?

Als je ALCATEL 1C onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je ALCATEL 1C de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ALCATEL 1C alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.