Het kan gebeuren dat jij je Acer Liquid Z6 Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Acer Liquid Z6 Plus nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Acer Liquid Z6 Plus-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Acer Liquid Z6 Plus niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanacer-liquid-z6-plus

Wat te doen als je Acer Liquid Z6 Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Acer Liquid Z6 Plus te repareren.

Controleer of je Acer Liquid Z6 Plus volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Acer Liquid Z6 Plus goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Acer Liquid Z6 Plus geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Acer Liquid Z6 Plus uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Acer Liquid Z6 Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Acer Liquid Z6 Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Acer Liquid Z6 Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Acer Liquid Z6 Plus nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Acer Liquid Z6 Plus licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Acer Liquid Z6 Plus gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Acer Liquid Z6 Plus-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Acer Liquid Z6 Plus-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Acer Liquid Z6 Plus-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Acer Liquid Z6 Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Acer Liquid Z6 Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Acer Liquid Z6 Plus in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Acer Liquid Z6 Plus een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Acer Liquid Z6 Plus gevallen?

Als je Acer Liquid Z6 Plus onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Acer Liquid Z6 Plus de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Acer Liquid Z6 Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.