Het kan gebeuren dat jij je Acer Liquid Z5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Acer Liquid Z5 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Acer Liquid Z5-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Acer Liquid Z5 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanacer-liquid-z5

Wat te doen als je Acer Liquid Z5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Acer Liquid Z5 te herstellen.

Controleer of je Acer Liquid Z5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Acer Liquid Z5 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Acer Liquid Z5 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Acer Liquid Z5 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Acer Liquid Z5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Acer Liquid Z5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Acer Liquid Z5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Acer Liquid Z5 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Acer Liquid Z5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Acer Liquid Z5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Acer Liquid Z5-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Acer Liquid Z5-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Acer Liquid Z5-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Acer Liquid Z5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Acer Liquid Z5 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Acer Liquid Z5 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Acer Liquid Z5 een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Acer Liquid Z5 gevallen?

Als je Acer Liquid Z5 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Acer Liquid Z5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Acer Liquid Z5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.