Het kan gebeuren dat jij je Acer Liquid Z2 Duo wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Acer Liquid Z2 Duo onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Acer Liquid Z2 Duo-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Acer Liquid Z2 Duo niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanacer-liquid-z2-duo

Wat te doen als je Acer Liquid Z2 Duo-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Acer Liquid Z2 Duo te repareren.

Controleer of je Acer Liquid Z2 Duo volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Acer Liquid Z2 Duo goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Acer Liquid Z2 Duo geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Acer Liquid Z2 Duo uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Acer Liquid Z2 Duo om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Acer Liquid Z2 Duo-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Acer Liquid Z2 Duo-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Acer Liquid Z2 Duo nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Acer Liquid Z2 Duo licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Acer Liquid Z2 Duo gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Acer Liquid Z2 Duo-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het Acer Liquid Z2 Duo-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het Acer Liquid Z2 Duo-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Acer Liquid Z2 Duo- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Acer Liquid Z2 Duo water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Acer Liquid Z2 Duo in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Acer Liquid Z2 Duo een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Acer Liquid Z2 Duo gevallen?

Als je Acer Liquid Z2 Duo kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Acer Liquid Z2 Duo de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Acer Liquid Z2 Duo alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.