Het kan gebeuren dat jij je Acer Liquid Jade Z wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend indien dit gebeurt, omdat de Acer Liquid Jade Z nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Acer Liquid Jade Z-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Acer Liquid Jade Z niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanacer-liquid-jade-z

Wat te doen als je Acer Liquid Jade Z-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Acer Liquid Jade Z te repareren.

Controleer of je Acer Liquid Jade Z volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Acer Liquid Jade Z goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Acer Liquid Jade Z geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Acer Liquid Jade Z uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Acer Liquid Jade Z om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Acer Liquid Jade Z-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Acer Liquid Jade Z-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Acer Liquid Jade Z nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Acer Liquid Jade Z licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Acer Liquid Jade Z gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Acer Liquid Jade Z-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het Acer Liquid Jade Z-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Acer Liquid Jade Z-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Acer Liquid Jade Z- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Acer Liquid Jade Z water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Acer Liquid Jade Z in het water is gevallen of als je laatst in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Acer Liquid Jade Z een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Acer Liquid Jade Z gevallen?

Als je Acer Liquid Jade Z onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Acer Liquid Jade Z de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Acer Liquid Jade Z alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.