Het kan gebeuren dat jij je Acer Liquid Jade wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar wanneer dit gebeurt, omdat de Acer Liquid Jade onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Acer Liquid Jade-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Acer Liquid Jade niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanacer-liquid-jade

Wat te doen als je Acer Liquid Jade-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Acer Liquid Jade te repareren.

Controleer of je Acer Liquid Jade volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Acer Liquid Jade goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Acer Liquid Jade geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Acer Liquid Jade uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Acer Liquid Jade om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Acer Liquid Jade-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Acer Liquid Jade-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Acer Liquid Jade nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Acer Liquid Jade licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Acer Liquid Jade gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Acer Liquid Jade-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Acer Liquid Jade-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Acer Liquid Jade-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Acer Liquid Jade- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Acer Liquid Jade water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Acer Liquid Jade in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Acer Liquid Jade een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Acer Liquid Jade gevallen?

Als je Acer Liquid Jade onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Acer Liquid Jade de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Acer Liquid Jade alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.