Het is weleens nuttig om de foto’s van de Google Pixel te kunnen verplaatsen of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je vooral het type bent die veel foto’s maakt, kan het interne geheugen van Google Pixel al snel vol komen te zitten. Dus om ruimte vrij te maken in het interne geheugen van de Google Pixel, zullen we je laten zien hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kunt opslaan. Als eerste zullen we bekijken hoe foto’s kunnen worden verplaatst naar de SD-kaart. Ten tweede zullen we bekijken hoe dit gedaan kan worden met een applicatie. Ten slotte zullen we bekijken hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Google Pixel kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-google-pixel

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Google Pixel

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, ga dan naar BESTANDEN van je Google Pixel en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Dat gedaan, selecteer dan het album die je zou willen verplaatsen en houdt die een paar seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten verschijnen en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Zodra dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Google Pixel begint. En hopla , jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als dit niet werkt op jouw Google Pixel, probeer dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Google Pixel naar de SD-kaart te verplaatsen

Er zijn meerdere applicaties met welke je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Google Pixel kunt verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer geselecteerd, vanwege de eenvoud en de functies ervan. Je moet deze applicatie downloaden en installeren op de Google Pixel. Eenmaal gedaan, open je het en ga je naar AFBEELDINGEN. Selecteer vervolgens de foto’s die je zou willen verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Google Pixel op de SD-kaart op te slaan

Wanneer je wilt dat alle nieuwe foto’s die je maakt met je Google Pixel direct worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Hiervoor moet je de FOTO-applicatie openen. Als je dat hebt gedaan, moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Eenmaal geklikt , moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zo worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Google Pixel