Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Google Nexus 5 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Google Nexus 5 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Google Nexus 5. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Google Nexus 5 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doengoogle-nexus-5

Stappen die je moet volgen als je Google Nexus 5 in het water is gevallen

Als je je Google Nexus 5 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Google Nexus 5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Google Nexus 5 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Google Nexus 5 nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Google Nexus 5 uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Google Nexus 5 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Google Nexus 5 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Google Nexus 5 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Google Nexus 5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Google Nexus 5 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Google Nexus 5 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Google Nexus 5 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Google Nexus 5 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Google Nexus 5 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Google Nexus 5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Google Nexus 5 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Google Nexus 5 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Google Nexus 5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Google Nexus 5 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Google Nexus 5 vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Google Nexus 5 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Google Nexus 5.