Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Google Galaxy Nexus start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Google Galaxy Nexus niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Google Galaxy Nexus opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Google Galaxy Nexus één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-google-galaxy-nexus

Wat te doen als de camera van jouw Google Galaxy Nexus niet meer werkt?

1- Start je Google Galaxy Nexus opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Google Galaxy Nexus-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Google Galaxy Nexus

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Google Galaxy Nexus. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Google Galaxy Nexus-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Google Galaxy Nexus opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Google Galaxy Nexus in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Google Galaxy Nexus opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.