Het is weleens handig om de foto’s van de Fairphone te kunnen verplaatsen of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je echt het type bent die enthousiast fotografeert, kan het interne geheugen van Fairphone al snel vol komen te zitten. Dus om ruimte vrij te maken in het interne geheugen van de Fairphone, zullen we je laten zien hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kan opslaan. Ten eerste zullen we zien hoe foto’s kunnen worden verplaatst naar de SD-kaart. Vervolgens zullen we zien hoe dit gedaan kan worden met een applicatie. Ten slotte zullen we zien hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Fairphone kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-fairphone

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Fairphone

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, ga dan naar BESTANDEN van je Fairphone en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Dat gedaan, selecteer dan het album die je zou willen verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten zich laten zien en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Als dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Fairphone gaat van start. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als dit niet werkt op jouw Fairphone, gebruik dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Fairphone naar de SD-kaart te verplaatsen

Er bestaan verschillende applicaties met welke je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Fairphone zou kunnen verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer uitgezocht, vanwege de eenvoud en de functies ervan. Je moet deze applicatie downloaden en installeren op de Fairphone. Eenmaal gedaan, open je het en dan naar AFBEELDINGEN gaan. Selecteer vervolgens de foto’s die je zou willen verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Fairphone op de SD-kaart op te slaan

Indien je had gewild dat alle nieuwe foto’s die je maakt met je Fairphone direct worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Om dat te doen zul je de FOTO-applicatie moeten openen. Zodra dat gedaan is , moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Als je daar bent, moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zodoende worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Fairphone