Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Fairphone 2 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Fairphone 2 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Fairphone 2. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Fairphone 2 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenfairphone-2

Stappen die je moet volgen als je Fairphone 2 in het water is gevallen

Als je je Fairphone 2 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Fairphone 2 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Fairphone 2 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Fairphone 2 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Fairphone 2 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Fairphone 2 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Fairphone 2 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Fairphone 2 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Fairphone 2 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Fairphone 2 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Fairphone 2 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Fairphone 2 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Fairphone 2 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Fairphone 2 aan

Wanneer je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Fairphone 2 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Fairphone 2 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Fairphone 2 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Fairphone 2 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Fairphone 2 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Fairphone 2 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Fairphone 2 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Fairphone 2 beschadigen.