Het kan zijn dat je de camera op jouw Elephone S7 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Elephone S7 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Elephone S7 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Elephone S7 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-elephone-s7

Wat te doen als de camera van jouw Elephone S7 niet meer werkt?

1- Start je Elephone S7 opnieuw op

Het eerste wat je moet proberen als de Elephone S7-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dit zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Elephone S7

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Elephone S7. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Elephone S7-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Elephone S7 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Elephone S7 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Elephone S7 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.