Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Elephone P9000 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Elephone P9000 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Elephone P9000. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Elephone P9000 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenelephone-p9000

Stappen die je moet volgen als je Elephone P9000 in het water is gevallen

Als je je Elephone P9000 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Elephone P9000 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Elephone P9000 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Elephone P9000 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Elephone P9000 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Elephone P9000 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Elephone P9000 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Elephone P9000 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Elephone P9000 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Elephone P9000 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Elephone P9000 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Elephone P9000 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Elephone P9000 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Elephone P9000 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Elephone P9000 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Elephone P9000 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Elephone P9000 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Elephone P9000 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Elephone P9000 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Elephone P9000 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Elephone P9000 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Elephone P9000 beschadigen.