Als je een app van je Samsung Galaxy A10 verwijdert, komt er opslagruimte vrij op de telefoon. Dus, als je geen gebruik meer maakt van een app of als deze je te veel meldingen stuurt, kun je deze verwijderen. Er zijn echter twee soorten apps die op jouw Samsung Galaxy A10 kunnen worden geïnstalleerd: apps die standaard op jouw telefoon staan en de apps die je zelf geïnstalleerd hebt. In dit artikel leggen we uit dat de techniek voor het verwijderen van deze twee soorten apps niet hetzelfde is. Ten eerste bekijken we hoe we een app op je Samsung Galaxy A10 op de traditionele manier kunnen verwijderen. Ten tweede hoe we een app met een specifieke applicatie kunnen verwijderen. En ten slotte hoe we een door de fabrikant voorgeïnstalleerde app kunnen verwijderen.

app-verwijderen-samsung-galaxy-a10

Verwijder een app van je Samsung Galaxy A10 met het instellingenmenu

Een app te verwijderen van je Samsung Galaxy A10 op de traditionele manier, is heel eenvoudig. Hiervoor moet je naar het Instellingenmenu van je Samsung Galaxy A10 gaan en vervolgens naar het tabblad App-beheer/Apps. Zodra je daar bent, zie je alle apps die op de Samsung Galaxy A10 geïnstalleerd zijn. Je moet dan de app selecteren die je wilt verwijderen en op Verwijderen klikken. Je kunt desgewenst de gegevens uit de app verwijderen. Hierdoor maak je opslagruimte vrij op de Samsung Galaxy A10. Zodra dit gedaan is, zal de Samsung Galaxy A10 weergeven: Uninstall completed.

Een app verwijderen van de Samsung Galaxy A10 met specifieke apps

Als je apps volledig wilt verwijderen van je Samsung Galaxy A10, dan zijn daar specifieke apps voor. Wij adviseren je daarom een app te gebruiken zoals

Hierdoor kun je alle apps die op je Samsung Galaxy A10 aanwezig zijn eenvoudig classificeren en verwijderen.

Apps verwijderen die standaard op je Samsung Galaxy A10 geïnstalleerd zijn

Er zijn helaas enkele apps die zeer moeilijk te verwijderen zijn, zoals systeem-apps of apps die door de fabrikant van de Samsung Galaxy A10 voorgeïnstalleerd zijn. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Apps uitschakelen: als je Samsung Galaxy A10 niet geroot is, is dit de eenvoudigste oplossing. Je kunt inderdaad een app uitschakelen, zonder deze te verwijderen. Hiermee maak je ook ruimte vrij op je telefoon. Ga hiervoor naar: Instellingen/Apps en klik op Uitschakelen.
  • Je Samsung Galaxy A10 rooten: Om de systeem-app met succes te verwijderen, heb je rechten nodig die je alleen met een geroote telefoon kunt krijgen. Als je deze oplossing wilt proberen, bekijk dan onze tutorial hoe je de Samsung Galaxy A10 kunt rooten.