Als je een app van je Huawei Enjoy 10S verwijdert, komt er opslagruimte vrij op de telefoon. Dus, als je geen gebruik meer maakt van een app of als deze je te veel meldingen stuurt, kun je deze verwijderen. Er zijn echter twee soorten apps die op jouw Huawei Enjoy 10S kunnen worden geïnstalleerd: apps die standaard op jouw telefoon staan en de apps die je zelf geïnstalleerd hebt. In dit artikel leggen we uit dat de techniek voor het verwijderen van deze twee soorten apps niet hetzelfde is. Ten eerste bekijken we hoe we een app op je Huawei Enjoy 10S op de traditionele manier kunnen verwijderen. Ten tweede hoe we een app met een specifieke applicatie kunnen verwijderen. En ten slotte hoe we een door de fabrikant voorgeïnstalleerde app kunnen verwijderen.

app-verwijderen-Huawei-Enjoy-10S

Verwijder een app van je Huawei Enjoy 10S met het instellingenmenu

Een app te verwijderen van je Huawei Enjoy 10S op de traditionele manier, is heel eenvoudig. Hiervoor moet je naar het Instellingenmenu van je Huawei Enjoy 10S gaan en vervolgens naar het tabblad App-beheer/Apps. Zodra je daar bent, zie je alle apps die op de Huawei Enjoy 10S geïnstalleerd zijn. Je moet dan de app selecteren die je wilt verwijderen en op Verwijderen klikken. Je kunt desgewenst de gegevens uit de app verwijderen. Hierdoor maak je opslagruimte vrij op de Huawei Enjoy 10S. Zodra dit gedaan is, zal de Huawei Enjoy 10S weergeven: Uninstall completed.

Een app verwijderen van de Huawei Enjoy 10S met specifieke apps

Als je apps volledig wilt verwijderen van je Huawei Enjoy 10S, dan zijn daar specifieke apps voor. Wij adviseren je daarom een app te gebruiken zoals

Hierdoor kun je alle apps die op je Huawei Enjoy 10S aanwezig zijn eenvoudig classificeren en verwijderen.

Apps verwijderen die standaard op je Huawei Enjoy 10S geïnstalleerd zijn

Er zijn helaas enkele apps die zeer moeilijk te verwijderen zijn, zoals systeem-apps of apps die door de fabrikant van de Huawei Enjoy 10S voorgeïnstalleerd zijn. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Apps uitschakelen: als je Huawei Enjoy 10S niet geroot is, is dit de eenvoudigste oplossing. Je kunt inderdaad een app uitschakelen, zonder deze te verwijderen. Hiermee maak je ook ruimte vrij op je telefoon. Ga hiervoor naar: Instellingen/Apps en klik op Uitschakelen.
  • Je Huawei Enjoy 10S rooten: Om de systeem-app met succes te verwijderen, heb je rechten nodig die je alleen met een geroote telefoon kunt krijgen. Als je deze oplossing wilt proberen, bekijk dan onze tutorial hoe je de Huawei Enjoy 10S kunt rooten.