De wifi-verbinding van ZTE Blade V8 is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je ZTE Blade V8 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een ZTE Blade V8 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-zte-blade-v8

De wifi van de ZTE Blade V8 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw ZTE Blade V8 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw ZTE Blade V8 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je ZTE Blade V8 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de ZTE Blade V8 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw ZTE Blade V8 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw ZTE Blade V8. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de ZTE Blade V8

Op sommige telefoons zoals de ZTE Blade V8 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de ZTE Blade V8’s wifi, dan maakt de ZTE Blade V8 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de ZTE Blade V8

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw ZTE Blade V8, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de ZTE Blade V8 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.