De wifi-verbinding van XIAOMI Redmi S2 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je XIAOMI Redmi S2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een XIAOMI Redmi S2 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-s2

De wifi van de XIAOMI Redmi S2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw XIAOMI Redmi S2 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw XIAOMI Redmi S2 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je XIAOMI Redmi S2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de XIAOMI Redmi S2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw XIAOMI Redmi S2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw XIAOMI Redmi S2. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de XIAOMI Redmi S2

Op bepaalde telefoons zoals de XIAOMI Redmi S2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de XIAOMI Redmi S2’s wifi, dan maakt de XIAOMI Redmi S2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de XIAOMI Redmi S2

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw XIAOMI Redmi S2, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de XIAOMI Redmi S2 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.