De wifi-verbinding van Xiaomi Redmi Note 7 is zo goed als onmisbaar geworden. Het is immers dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Xiaomi Redmi Note 7 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Redmi Note 7 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-note-7

De wifi van de Xiaomi Redmi Note 7 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Xiaomi Redmi Note 7 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Redmi Note 7 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Xiaomi Redmi Note 7 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Xiaomi Redmi Note 7 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Xiaomi Redmi Note 7 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Redmi Note 7. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Redmi Note 7

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Redmi Note 7 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Redmi Note 7’s wifi, dan maakt de Xiaomi Redmi Note 7 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Redmi Note 7

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Xiaomi Redmi Note 7, komt eventueel daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Xiaomi Redmi Note 7 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.