De wifi-verbinding van Xiaomi RedMi Note 5A is zo goed als onvermijdelijk geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi RedMi Note 5A wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi RedMi Note 5A zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-note-5a

De wifi van de Xiaomi RedMi Note 5A valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Xiaomi RedMi Note 5A herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi RedMi Note 5A vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Xiaomi RedMi Note 5A verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Xiaomi RedMi Note 5A valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Xiaomi RedMi Note 5A wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi RedMi Note 5A. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi RedMi Note 5A

Op sommige telefoons zoals de Xiaomi RedMi Note 5A kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi RedMi Note 5A’s wifi, dan maakt de Xiaomi RedMi Note 5A weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi RedMi Note 5A

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Xiaomi RedMi Note 5A, komt misschien daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Xiaomi RedMi Note 5A opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.