De wifi-verbinding van Xiaomi Redmi Note 3 is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Redmi Note 3 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Redmi Note 3 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-note-3

De wifi van de Xiaomi Redmi Note 3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Redmi Note 3 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Redmi Note 3 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Xiaomi Redmi Note 3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Redmi Note 3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Redmi Note 3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Redmi Note 3. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Redmi Note 3

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Redmi Note 3 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Redmi Note 3’s wifi, dan maakt de Xiaomi Redmi Note 3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Redmi Note 3

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Xiaomi Redmi Note 3, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Xiaomi Redmi Note 3 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.