De wifi-verbinding van Xiaomi Redmi Note 2 is vrijwel onvermijdelijk geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Redmi Note 2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Redmi Note 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-note-2

De wifi van de Xiaomi Redmi Note 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Redmi Note 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Redmi Note 2 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Xiaomi Redmi Note 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Xiaomi Redmi Note 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Redmi Note 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Redmi Note 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Redmi Note 2

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Redmi Note 2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Redmi Note 2’s wifi, dan maakt de Xiaomi Redmi Note 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Redmi Note 2

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Xiaomi Redmi Note 2, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Xiaomi Redmi Note 2 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.