De wifi-verbinding van XIAOMI Redmi 6A is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je XIAOMI Redmi 6A wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een XIAOMI Redmi 6A zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-6a

De wifi van de XIAOMI Redmi 6A valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je XIAOMI Redmi 6A nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw XIAOMI Redmi 6A vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je XIAOMI Redmi 6A verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de XIAOMI Redmi 6A valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je XIAOMI Redmi 6A wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw XIAOMI Redmi 6A. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de XIAOMI Redmi 6A

Op sommige telefoons zoals de XIAOMI Redmi 6A bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de XIAOMI Redmi 6A’s wifi, dan maakt de XIAOMI Redmi 6A weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de XIAOMI Redmi 6A

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je XIAOMI Redmi 6A, komt misschien daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de XIAOMI Redmi 6A opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.