De wifi-verbinding van XIAOMI Redmi 6 is vrijwel onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je XIAOMI Redmi 6 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een XIAOMI Redmi 6 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-6

De wifi van de XIAOMI Redmi 6 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw XIAOMI Redmi 6 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw XIAOMI Redmi 6 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je XIAOMI Redmi 6 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de XIAOMI Redmi 6 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw XIAOMI Redmi 6 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw XIAOMI Redmi 6. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de XIAOMI Redmi 6

Op bepaalde telefoons zoals de XIAOMI Redmi 6 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de XIAOMI Redmi 6’s wifi, dan maakt de XIAOMI Redmi 6 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de XIAOMI Redmi 6

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw XIAOMI Redmi 6, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de XIAOMI Redmi 6 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.