De wifi-verbinding van Xiaomi Redmi 5 is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Xiaomi Redmi 5 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Redmi 5 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Xiaomi-Redmi-5

De wifi van de Xiaomi Redmi 5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Xiaomi Redmi 5 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Redmi 5 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Xiaomi Redmi 5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Xiaomi Redmi 5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Xiaomi Redmi 5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Redmi 5. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Redmi 5

Op sommige telefoons zoals de Xiaomi Redmi 5 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Redmi 5’s wifi, dan maakt de Xiaomi Redmi 5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Redmi 5

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Xiaomi Redmi 5, komt soms daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Xiaomi Redmi 5 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.