De wifi-verbinding van Xiaomi Redmi 3S is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Redmi 3S wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Redmi 3S zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-3s

De wifi van de Xiaomi Redmi 3S valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Redmi 3S nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Redmi 3S vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Xiaomi Redmi 3S verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Redmi 3S valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Redmi 3S wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Redmi 3S. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Redmi 3S

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Redmi 3S kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Redmi 3S’s wifi, dan maakt de Xiaomi Redmi 3S weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Redmi 3S

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Xiaomi Redmi 3S, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Xiaomi Redmi 3S opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.