De wifi-verbinding van Xiaomi Mi7 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Mi7 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Mi7 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Xiaomi-Mi7

De wifi van de Xiaomi Mi7 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Xiaomi Mi7 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Mi7 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Xiaomi Mi7 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Mi7 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Xiaomi Mi7 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Mi7. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Mi7

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Mi7 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Mi7’s wifi, dan maakt de Xiaomi Mi7 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Mi7

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Xiaomi Mi7, komt misschien daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Xiaomi Mi7 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.