De wifi-verbinding van Xiaomi Mi3 is van essentieel belang. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Mi3 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Mi3 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi3

De wifi van de Xiaomi Mi3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Mi3 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Mi3 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Xiaomi Mi3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Mi3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Mi3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Mi3. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Mi3

Op sommige telefoons zoals de Xiaomi Mi3 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Mi3’s wifi, dan maakt de Xiaomi Mi3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Mi3

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Xiaomi Mi3, komt soms daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Xiaomi Mi3 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.