De wifi-verbinding van Xiaomi Mi Mix 2 is bijna onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Xiaomi Mi Mix 2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Mi Mix 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi-mix-2

De wifi van de Xiaomi Mi Mix 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Mi Mix 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Mi Mix 2 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Xiaomi Mi Mix 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Mi Mix 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Mi Mix 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Mi Mix 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Mi Mix 2

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Mi Mix 2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Mi Mix 2’s wifi, dan maakt de Xiaomi Mi Mix 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Mi Mix 2

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Xiaomi Mi Mix 2, komt misschien daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Xiaomi Mi Mix 2 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.