De wifi-verbinding van XIAOMI Mi 8 Lite is vrijwel onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je XIAOMI Mi 8 Lite wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een XIAOMI Mi 8 Lite zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi-8-lite

De wifi van de XIAOMI Mi 8 Lite valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je XIAOMI Mi 8 Lite herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw XIAOMI Mi 8 Lite vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je XIAOMI Mi 8 Lite verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de XIAOMI Mi 8 Lite valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je XIAOMI Mi 8 Lite wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw XIAOMI Mi 8 Lite. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de XIAOMI Mi 8 Lite

Op bepaalde telefoons zoals de XIAOMI Mi 8 Lite kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de XIAOMI Mi 8 Lite’s wifi, dan maakt de XIAOMI Mi 8 Lite weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de XIAOMI Mi 8 Lite

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je XIAOMI Mi 8 Lite, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de XIAOMI Mi 8 Lite opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.