De wifi-verbinding van Xiaomi Mi 6 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Mi 6 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Mi 6 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi-6

De wifi van de Xiaomi Mi 6 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Xiaomi Mi 6 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Mi 6 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Xiaomi Mi 6 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Mi 6 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Xiaomi Mi 6 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Mi 6. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Mi 6

Op sommige telefoons zoals de Xiaomi Mi 6 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Mi 6’s wifi, dan maakt de Xiaomi Mi 6 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Mi 6

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Xiaomi Mi 6, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Xiaomi Mi 6 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.