De wifi-verbinding van Xiaomi Mi 5 is zo goed als onmisbaar geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Mi 5 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Mi 5 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi-5

De wifi van de Xiaomi Mi 5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Mi 5 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Mi 5 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Xiaomi Mi 5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Xiaomi Mi 5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Mi 5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Mi 5. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Mi 5

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Mi 5 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Mi 5’s wifi, dan maakt de Xiaomi Mi 5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Mi 5

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Xiaomi Mi 5, komt soms daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Xiaomi Mi 5 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.