De wifi-verbinding van Wileyfox Spark is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wileyfox Spark wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Wileyfox Spark zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Wileyfox-Spark

De wifi van de Wileyfox Spark valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Wileyfox Spark nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wileyfox Spark vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Wileyfox Spark verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wileyfox Spark valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Wileyfox Spark wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wileyfox Spark. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wileyfox Spark

Op bepaalde telefoons zoals de Wileyfox Spark bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wileyfox Spark’s wifi, dan maakt de Wileyfox Spark weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wileyfox Spark

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Wileyfox Spark, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Wileyfox Spark opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.