De wifi-verbinding van Wiko Wax is zowat onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Wiko Wax wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Wax zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-wax

De wifi van de Wiko Wax valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko Wax nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Wiko Wax vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Wiko Wax verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko Wax valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko Wax wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Wax. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Wax

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Wax bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Wax’s wifi, dan maakt de Wiko Wax weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Wax

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Wiko Wax, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Wiko Wax opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.