De wifi-verbinding van Wiko VIEW is vrijwel onvermijdelijk geworden. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wiko VIEW wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Wiko VIEW zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-view

De wifi van de Wiko VIEW valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko VIEW herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Wiko VIEW vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Wiko VIEW verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko VIEW valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko VIEW wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko VIEW. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko VIEW

Op sommige telefoons zoals de Wiko VIEW kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko VIEW’s wifi, dan maakt de Wiko VIEW weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko VIEW

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Wiko VIEW, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Wiko VIEW opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.