De wifi-verbinding van Wiko VIEW PRIME is zowat onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Wiko VIEW PRIME wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Wiko VIEW PRIME zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-view-prime

De wifi van de Wiko VIEW PRIME valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Wiko VIEW PRIME herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Wiko VIEW PRIME vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Wiko VIEW PRIME verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Wiko VIEW PRIME valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Wiko VIEW PRIME wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko VIEW PRIME. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko VIEW PRIME

Op sommige telefoons zoals de Wiko VIEW PRIME kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko VIEW PRIME’s wifi, dan maakt de Wiko VIEW PRIME weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko VIEW PRIME

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Wiko VIEW PRIME, komt misschien daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Wiko VIEW PRIME opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.