De wifi-verbinding van Wiko View lite is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wiko View lite wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Wiko View lite zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Wiko-View-lite

De wifi van de Wiko View lite valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko View lite herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko View lite vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Wiko View lite verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko View lite valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko View lite wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko View lite. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko View lite

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko View lite bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko View lite’s wifi, dan maakt de Wiko View lite weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko View lite

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Wiko View lite, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Wiko View lite opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.